Submit to Facebook

9200000085089716Tip van de maand

 Dit is niet het leven dat ik heb besteld - Jeffrey Wijnberg

 

Samenvatting

De moderne mens is gewend op zijn wenken bediend te worden. Met één muisklik kan alles besteld worden, van kakkerlakkensprays tot alpinopetjes en van diepvriespizza's tot libidoversterkers. Krijgen wat je hebt besteld, is de norm geworden en heeft een verwende samenleving tot gevolg. Als dan het leven niet geeft wat mensen verwachten, zijn de onvrede en agressie compleet: ouders die de school voor de rechter slepen omdat hun kind onvoldoende presteert of artsen die worden bedreigd omdat zij niet onmiddellijk een recept uitschrijven.
Psycholoog Wijnberg luidt in dit boek de noodklok en doet ook in zijn eigen praktijk een dringend beroep op zijn cliënten om de tegenslagen van het leven te leren incasseren. Op zijn bekende provocatieve wijze laat Wijnberg zien dat het vooral gaat om het kweken van realiteitsbesef, gecombineerd met een toefje geduld. Oftewel: 'Beter gekwetst door de waarheid, dan getroost door een
leugen.'
Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: 'Dagboek van een psycholoog', 'Verborgen wilskracht' en 'De magie van het nietsdoen', en samen met Jaap Hollander 'Provocatief coachen'. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.
 
ISBN: 9789463190978

Samenvatting van het boek Homo Deus door Yuval Noah Harari

 

Vroeger stonden honger, ziekte en oorlog altijd bovenaan het probleemlijstje van de homo sapiens, Profeten en denkers dachten altijd dat dit een integraal deel uitmaakte van Gods kosmische plan of onze gebrekkige aard. De verlossing zou pas komen bij het einde der tijden. Deze problemen zijn echter door de mensheid opgelost of tot hanteerbare uitdagingen teruggebracht.